...geng mengintai...

Saturday, February 11, 2012

Program Selangkah Ke Universiti

Assalamualaikum..

Atas undangan sahabat baik aku, Hizami, maka aku dengan berbesar hati ingin berkongsi sedikit pengalaman dan ilmu yang ada kepada pelajar tingkatan 6 Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Alaudin, Masjid Tanah Melaka. Actually, fasilitator yang dijemput merupakan bekas pelajar tingkatan 6 sekolah itu tetapi, aku dan Sufian agak istimewa sedikit sebab kami bukan bekas pelajar sekolah itu dan kami dari golongan yang sudah bekerja..huhu.. 

Gambar ketika diskusi itu berlangsung tiada pulak.. So, ini la gambar-gambar yang sempat di rakam selepas diskusi itu berlangsung.. 

Gambar ini memang candid.. Thanx to Sufian.. Walaupon sesi diskusi sudah tamat, tetapi mereka masih bertanya dan meminta pandangan.. 

Bersama para fasilitator yang lain.. The guy in white shirt itu la Sufian.. Bekas pelajar UiTM Kampus Bandaraya Melaka yang sekarang sudah berjaya bergelar seorang usahawan.. Well, usaha beliau membuahkan hasil.. Tahniah!

Mulut yang penat, tekak dan haus, perut dah lapar..


Overall what I can say is that there is no free ride.. Work hard now, then you can relax later.. If you relax now, later you need to work hard.. Sangat seronok dapat menyertai program seperti ini kerana dapat berkongsi kerana sesungguhnya, tidak muflis ilmu dan pengalaman yang ada apabila kita berkongsi dengan mereka yang memerlukan..

Bicara DANIEL ADIE: Sudah dirisik untuk memberi talk..alhamdulillah..  

15 comments:

zizidiazora said...

get ready...
jemputan seterusnya di anjung tasik... amacam next week..

fsheuzue said...

stuju..
kite xbole kedekut ngan ilmu kan'..
xbaek lorh~~ :D

Mohd Khairi Khadzir said...

bg smgt kt anak2 mude yg nk smbung blajar lg! good job! ... (^__^)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Best nya kongsi ilmu ni. Kongsi ilmu, tak kan pernah jatuh miskin :D

AiDa SyaFiQa said...

hizami tu pun cikgu ker adie??
wahh~~ kalau mengajar dalam kelas memang anak murid duk pandang die jer la kan^^..hehehe..

ZWAN SABRI said...

wah! nampak bersemangat adie dok terangkan kt pelajar tu.. good job!

fariQuE said...

sekolah menengah ke ? nape mcm skolah rendah jek. ekekke ^_^ atau skolah menegah pon dh pakai sluar mcm skolah rendah ea?

Awie Omar said...

inilah masanya nak berkongsi pengalaman kepada adik adik
Jemput la singgah baca entri ni
http://awieomar.blogspot.com/2011/01/nota-doktor-1-10-penyakit-yang-bisa-ada.html

Rozuan Ismail said...

wah,jadi fasi skang

Ca Cik Duyung said...

alhamdulillah rezeki adie...rindu lak nak jd fasi..time skolah pernah jd fasi time junior masuk..heh3

NAL said...

bagusnya..
tahun lepas masa upper 6 kt SMK Tunku Putra Langkawi, NAL ada rncg jugak tp x menjadi..senior2 busy di U..

Mohd Faiz Mazlishah said...

Ni da blangkah2 ke universiti

Z.I Zam Ijam said...

woahh , dah dpt jemputan la , makin busy la abg adie lps ni .
agreed ! ilmu tak perlu lokek .

awek retro said...

wow..kdg2 macam artis..kadang2 macam penceramah bebas pun bole..

tahniah bro..
im think..u can be contoh utk sesape jek..

teroskan usaha..and god luck for ur future..k

badry azahary said...

mcm best jep karipap ngan mee hun tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...