...geng mengintai...

Tuesday, February 14, 2012

Lautan Manusia Di Cable Car Pulau Langkawi

Assalamualaikum..

Maka dengan ini, aku ingin memperkenalkan rakan-rakan lama dan baru aku semasa percutian yang amat lah seronok.. Jom kenali mereka..

Dari kiri: Hizami..Perlukah aku memperkenalkan beliau di blog ini??? Sangatlah tidak perlu kan.. Berdiri di sebelah Hizami adalah Suffian..Walaupon kami pernah belajar di kampus yang sama a.k.a UiTM Kampus Bandaraya Melaka, tetapi inilah kali pertama aku dapat betol-betol mengenali insan ini.. Seorang yang memiliki keyakinan diri yang tinggi serta communication skill yang tinggi!! Kagum dengan beliau.. Yang tengah-tengah tu serious aku tak kenal.. Sape ek mamat pakai baju merah seluar pendek putih tu?? =,= Sebelah mamat baju merah tu kami panggil Encik Zul.. Seorang yang tersangat sporting, tidak berkira, happy-go-lucky dan macam-macam lagi la.. Sekejab je anda dah boleh 'masuk' dengan beliau.. Oh ye, beliau juga seorang blogger!! Jom terjah blog beliau ini [ LELAKI BERSAYAP ] Jejaka kacak berbaju kemaja kotak-kotak tu pulak graduan jurusan science marine..  Beliau menggelarkan diri beliau sebagai Camel.. Serious kagum dengan beliau.. Sangat particular orangnya..

Frankly, I was a bit hesitated to join them for this vacation.. Ye la, dalam ramai-ramai tu aku kenal Hizami seorang je.. But, I managed to convince myself to give a chance to be out of my comfort zone.. And Alhamdulillah..everything went smoothly.. 

Oh ye, bercerita pasal cable car tu... Ya Allah..punye lah ramai manusia.. Lautan manusia.. Tersangat ramai.. Jom tengok sendiri ya..



Tapi sesungguhnya penantian selama 2 jam untuk menaiki cable car dalam keadaan yang sangat lapar berbaloi saat kami melangkah masok ke gondola cable car tu.. Segala penat menunggu, kelaparan perut serta kehausan tekak hilang.. Terasa satu kepuasan yang sukar digambarkan.. One of the best moments I might say.. 

Oh ye, kalau nak baca entry percutian aku di Pulau Langkawi, boleh click kat entry ini [ Island Hopping Di Pulau Langkawi ] Nak cuci mata tengok gambar-gambar menarik boleh click kat entry-entry di bawah ini..
  1. Candid Di Langkawi
  2. Photoshoot Putih Di Pantai Cenang Pulau Langkawi
  3. Aksi Agak Luar Biasa
  4. Photoshoot Di Puncak Gunung
Bicara DANIEL ADIE: We are not always gonna be in our comfort zone..

16 comments:

ZWAN SABRI said...

Zwan dah 2 kali dah pi Langkawi tapi still x berkesempatan nk naek cable car sebb time nak naek ritu, hujan la pulak.. HUHU

mr.syazwan said...

Ganteng2 semua nye hehehe

steffany daph said...

cable car best (:

Duniafiq said...

Ni mesti pergi hari cuti ni hehe.
Siapa pergi langkawi wajib naik kabel ni walaupun sekali seumur hidup~larik :)

hemohemo said...

best2 :)

Syakir Rahman said...

hahaha...dlu time aku dtg pon penah jdik mcm ni gak...tmbh2 time holiday..perghhh...

Z.I Zam Ijam said...

2 jam ?? adoi , tak tau la larat ke zam nak tunggu tu .

NAL said...

Sebagai org LANGKAWI, NAL nk promote sikit, sape2 yg dtg Langkawi wajib naik Cable Car.
Oh ya, sedikit tips - kalau nk pergi Cable Car, pergi dlm pukul 5-pukul 6 sebab waktu ni korang x perlu nk penat2 tunggu turn.
Jgn dtg sini semasa cuti sekolah sebab kebiasaannya harga naik sikit.

wanabee said...

perghhh..ramai mengalahkan pasar malam . O_O

Rozuan Ismail said...

ramainya.sabar betol menunggu

Fiq Fikri said...

ak nk kenal dgn budak bju merah seluar putih boleh?

zizidiazora said...

jom pegi lagi next week...hehe..

myravea said...

Ramainya. Btw mmg best kan dapat pergi ngan membe. Phew :')

cikwahidaidris said...

mak aihhhh. boleh pengsan macam ni punya ramai.

badry azahary said...

gamaiii gilaaaaa orgggg..

Maya Zhang Ai Ly said...

wa...ramainya...mcm dlm tin sardin la plak kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...