...geng mengintai...

Tuesday, May 31, 2011

Dia JERIT, Aku terKESIMA..

Assalamualaikum..

Sape yang suke menjerit? I do! hahaha.. Best wat menjerit.. Especially kalau time tu tengah tension or stress..dapat jerit, fuh...lega ckt.. Nie aku nak share ckt la pengalaman aku lagi time himpunan 1 Juta Belia kat Putrajaya last weekend.. Aku berpeluang utk bertemu dengan artis yang bukan calang-calang.. Siapa yang tidak kenal Ziana Zain? Rasanya nama Ziana Zain mmg sinonim dengan industri musik tanahair.. Thanx to Qarl, aku, Hizami dan Ijat berpeluang untuk bergambar dengan Ziana Zain, Azizah, dan juga Lisdawati.. 

Haaa...aku berdiri sebelah Kak Ziana.. 

Tengah berposing tu, tiba-tiba ade orang pasang lagu Ziana Zain.. Ziana pon ape lagi, nyanyi la skali.. Bile part menjerit tu, Ziana Zain turut menjerit jugak.. Aduh..serious aku terkesima.. terkejut aku.. Bayangkan macamane dia menyanyi utk note tinggi kat atas stage, dia nyanyi ala-ala macam tu kat sebelah aku.. 

Haaaa...muke terkejut aku!

Nampak x muke terkejut aku?? *kalo x nmpk, maknenye anda juling! So, sila ckp nmpk.. Memang tidak dinafikan, memang Ziana Zain punyai vocal yang sangat mantap!


p/s: Pape pon, DATO' CT tetap NO 1 dihati aku..




Monday, May 30, 2011

Pengalaman Pertama...

Assalamualaikum..

Malam pertama yang indah.. Wah..ayat pertama x menahan kan.. Well, rasenye semua dah tahu aku g himpunan belia kat Putrajaya weekend lepas.. It was my very 1st experience join himpunan yg tahap national nie.. Punye la ramai umat manusia.. Pelbagai gelagat yang aku jumpe.. Sangat menarik sebab aku berpeluang mengenali serta meneliti kepelbagaian yang Allah cipta.. 



Haaa..bercakap psl malam2 nie kan.. Oleh kerana terlalu sesak and x bole nak balik dan juga faktor mlm ade konsert Super Junior M, aku n member aku Ijat decided utk stay je smpai orang reda supaya kami bole balik..


Sementara tunggu manusia reda, aku dan kawan aku lepak-lepak kat padang seperti yang kalian nmpk dalam gambar diatas.. Kalian bayangkan, kami lepak kat sini pukul 1 pagi sambil makan ayam dan kentang goreng dan menikmati pagi yang sangat indah.. Aduh..nikmatnya, serious susah aku nak explain.. Lebih-lebih lagi pabila minda tiada sebarang tekanan assignment ke ape ke..siyes..tersgt la best.. Aku ngan kawan aku, Ijat gelak sahaja.. Tersangat la best.. Pastu, kami baring-baring atas padang tu sambil tengok TV.. Punye la sedap baring atas padang tu.. Rasenye bole tido dengan nyenyak tu.. Serious, nie pengalaman pertama aku.. I really enjoyed that moment.. InshaAllah, kalo ade masa free akan datang nak wat lg la.. 


p/s: Alangkah indahnya kalo malam itu tidak berakhir.. Sangat tenang dan mendamaikan..

Profile Pic Baru...

Assalamualaikum..

Hai readers... Just nak bgtau yg aku dh tukar profile pic baru... I just love this pic.. Like seriously...


Ok x picture nie??? Kalian suke x?? Aku x geti sgt edit2 pic nie.. Aku just tau very basic je.. Just gune ape yg ade.. Utk pic nie, aku hanye edit dia punya lighting je..serious..

X kesah la..yg ptg aku sgt suke pic nie.. Oh ye, pic nie aku amek kat mane ek? Tgu entry akan datang ya....

p/s: Credit to Hizami utk pic nie..

Sunday, May 29, 2011

Happy 2nd Years of Anniversary

Assalamualaikum...



Hai readers...Alhamdulillah...tanggal 28.Mei.2011 (Semalam), maka genap la 2 tahun aku berblogging.. Aduh...sgt x sangka...dh agak lama jugak la aku berblogging kan.. 2 years kalian.. I'm so overwhelming.. Alhamdulillah, 2 tahun berblogging byk gak la pengalaman yang aku dpt.., banyak jugak bende yang aku belajar dan juga a couple thing that I never ever expected to happen when I started blogging.. 

Bercakap mengenai pengalaman., aku banyak berkenalan dengan blogger-blogger yang hebat-hebat, mengenali hati budi mereka, dan juga spend time with them.. U guys know who you are.. U've been such amazing people around me and I hope our friendship will last forever.. 

Selama 2 tahun berblogging, banyak jugak yang aku belajar.. Aku belajar bagaimana utk meningkatkan kualiti dalam setiap entry-entry aku.. Aku senang berkongsi mengenai kehidupan aku.. Sebab itu, most of my entries sumenya pasal ape yang aku lakukan.. So, basically those yang mmg dh lama follow blog aku mcm dh tau dh ape yang aku buat and most important is ade jugak silent readers yang sudah mengenali aku, tau perangai aku, tau serba-sedikit my characters which for me it is a huge thing.. I'm touched! 

A major thing that I never ever expected to happen when I decided to blog is that, BLOG DANIEL ADIE yang tidak seberapa nie bole masok majalah.. Pada bulan Mac 2011, blog aku nie masok Majalah REMAJA dan skali lagi blog aku masok dalam Majalah InTrend utk edisi Jun 2011.. Utk majalah InTrend, seriously aku mmg x tau menahu sebab aku mmg tidak ade hantar apa-apa email kpd pengarang.. So, aku mmg sgt2 terkejut plus terharu.. Bagi aku, itu merupakan pencapaian yang besar bagi aku.. It's my own personal achievement..

Tak dilupekan byk jugak la cabaran yang aku hadapi sepanjang aku berblogging.. Tp, semua cabaran itu aku tidak pandang ia sebagai sesuatu yang bole menggugat ape yang aku lakukan.. Itu semua picisan! Tidak penting utk aku take it too serious.. 

Dikesempatan ini aku juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yg telah menyokong aku especially to my followers either korang betol2 follow blog aku or just follow then diam je, to my silent readers, to my loyal entry commenters, semua la.. Aku sangat2 hargai kalian.. Trime kasih byk2.. *ucapan mengalahkan dpt award Blog of the Year! 

So, ade sape2 nak sponsor kek x utk anniversary blog aku nie?? Hehehe..xde la..just pulling ur legs..

p/s: Berblogging biar IKHLAS.. Bukan mengejar populariti or earning nuffnang..

Friday, May 27, 2011

PENING pening PENING.....!!

Assalamualaikum..

Hai2..A miracle happened this morning.. Guess what, I woke up early this morning as early at 7.30am.. Today is Jusco JCard Day.. It means, ITS SHOPPING TIME!!

Aku gerak dari rumah kol 8 pagi tau.. Hujan punye la lebat.. Dalam hati nie bersyukur la sebab maybe la orang kat Jusco tu x ramai sebab I bet mereka xde la segigih kami meredah hujan lebat semata-mata utk ke Jusco utk mendapatkan harga terbaek.. *kononnya terbaek la..same je! Tau x, kol 8.30am smpai n keadaan hujan yang lebat and still cars are everywhere! Dalam hati aku ckp, 'Ramai jugak yang gigih macam kami rupenye..'..


1st thing bought_A brand New Sheet Set.. *Utk raya nnti..huhu. Harganya, not bad la.. 70% off! Why NOT? At 1st I was hesitated whether I should buy it or not, but end up aku beli jugak.. 

Iqbal x bole dilepaskn, terlalu ramai orang.. 
Bila dia dh bosan dok dlm troli, kene dukung dia pulak.. 
 Things that I bought.. (Pakaian dalam & Seluar utk pakai harian)

Total, aku abes almost RM250.. Aduh..dh la aku mmg dh 2 hari sakit kepala..lepas abes shopping, terus bertambah pening! Yang peliknya, time shopping ckt pon rase pening aku x rase.. Lepas abes shopping je, terus bertambah pening.. Skang pon tgh pening lg nie..adoi..

Iqbal sangat sibuk tadi.. Bergayut je! 


Aku x beli baju pon..sbb xde yg menepati citerasa aku baju-baju kat Jusco nie.. Plus, agak mahal ye sebenarnya walaupon time JCard Day... *sebenarnya xnak kuarkan duit lg..huhu..

Pape pon, ari Jumaat yg indah....


p/s: Macam menyesal je beli Sheet Set td. Dalam setahun, aku beli 3 Sheet Set..

Thursday, May 26, 2011

Ade BRAN???

Assalamualaikum...

Aku nak cabar korang! Aku baru je selesai melakukan aksi berbahaya... Aksi ini sangat berbahaya kerana ianya melibatnya nyawa seseorang dan hanya yg pakar sahaja bole melakukannya...


Haaa...amacam? Ade BRAN x???

p/s: Yg nie adik Iqbal: Irfan..

Wednesday, May 25, 2011

Siapakah JUARANYA?

Assalamualaikum..

Hai readers.. Ari nie aku nak update ckt psl peserta-peserta utk final Mentor 5 yg bakal bertanding utk bergelar JUARA utk musim ini.. 


Seawal bermulanya season ni, Salma telah menunjukkan taringnya dan ramai yg sudah menjangkakan yg beliau bakal menjuarai Mentor 5 nie.. Tetapi, separuh akhir nie telah membuktikan bahawa ketiga-tiga peserta yg bakal bertanding pada peringkat akhir ni boleh menjuarai pertandingan ini. Its anyone's game.. Utk separuh akhir pertama, Shiha berjaya memperoleh markah tertinggi manakala utk separuh akhir ke 2, Iqa memperoleh markah tertinggi.. Salma pula utk separuh akhir pertama memperoleh markah yg pada aku sgt rendah kalo nak dibandingkan dengan markah yg beliau peroleh pada pusingan saringan.. It shows that masing-masing mempunyai peluang utk bergelar JUARA! It all depends on how wise both mentor and protege select the songs that suit their voice.. 

So far, yang paling konsisten dlm pertandingan ini adalah Shiha dan Dato' Sharifah Aini.. Iqa pula tidak bermula dengan baek tetapi menunjukkan prestasi yg membanggakan pada pusingan separuh akhir.. Salma pula bermula dengan persembahan yang membanggakan tetapi pada pusingan separuh akhir, Salma seems to struggle in giving her best.. 

Pilihan aku sudah semestinya Shiha.. Suaranya mmg gemersik serta kawalan vocal yang hebat.. Oh ye, mereka nie dh ade single sendiri tau yg bakal diperdengarkan secara rasminya pada malam Final Mentor 5 ahad ini.. Kalo nak dgr, bole click SINI .. Aku telah jatuh cinta dgn lagu dendangan Shiha..

Pape pon, wish them all the very best utk malam Final nie.. Moga yang terbaek akan menang.. 

p/s: Mentor program realiti yg berkualiti..

Tuesday, May 24, 2011

IQBAL's Day Out..

Assalamualaikum..

It was such an amazing tiring day.. Best gile! Let the pictures do the talking ya..

Bakal Arkitek..
Jab2..yg mane satu kanak-kanak nie??
Gigih Membina...
Pabila 'budak' usia 23 tahun ingin turut join budak 2 tahun...
Yang nie...enth la..haha..
Yang nie namenye BUANG TEBIAT!
Yang nie pulak namenye SWEET...

 ONE HAPPY FAMILY..


Dah rase mcm bawa anak pulak g jalan2.. Rasenye, aku dh bersedia utk bergelar AYAH! Wah.. Xde la.. Belajar pon baru habes, gedik pulak nak jadi ayah kan.. Nak bg anak makan ape? Pasir? 

I just love spending my time with Iqbal.. Punye la senang nak jaga Iqbal nie.. Langsung x merengek.. Kite yg jaga dia nie yg penat.. Penat nak mengejar dia berlari ke sana sini.. Lincah! Lepas nie, bole bawa dia g jalan-jalan lagi..


p/s: Senyuman mereka membuatkan kita tersenyum..

Sunday, May 22, 2011

X Professional la...

Assalamualaikum..

Aku rasa mesti ade yang tertanya-tanya mane la picture aku g wedding photoshoot kat Putrajaya semlm kan? Ye la..sbb the night b4 aku ade update status kat FB saying that aku x sbr utk photoshoot wedding nie.. Like seriously, aku sndr really looking fwd for that photoshoot. 1st time tu utk wedding photoshoot and definitely i'm extremely excited..

But what happened was, the event was postponed! And what interesting is that, aku baru check event tu, guess what the event was deleted!! OMG! I was like... Ok..can someone tell me what is going on here.. 

  
Korang perasan yg nie 'To all guests of...............' Dah kosong dh.. Means that event tu dh di delete la kan.. 

The event supposedly started at 7.30am.. All the models were supposed to be there at 7.30am la.. Aku stay kat Melaka.. So, in order for me to be there on time aku kene gerak awal la kan.. For your information, aku gerak dari Melaka kol 5.15am ya.. And aku smpai Putrajaya kol 7.15am.. Korang bole tgk x penganjur anta msg kat FB kol bape?? Kol 7.08 am.. Tatkala time tu aku sudah pon smpai kat Putrajaya.. Aku pon dpt tau bahawa event nie cancel dari model yg dh sampai Putrajaya juga.. I was speechless.. Aku x tau nak ckp ape.. Aku datang dari jauh tau.. Sebelom subuh lg aku dah gerak g Putrajaya tau..

For me ape yang dh berlaku shows that the organizer is seriously not professional.. She did asked for our phone numbers, but any information regarding the event organizer bgtau melalui msg kat FB.. So, what is the purpose of asking our phone numbers if we have to refer it kat FB?? 


Models, MUA (Make-up artis) & Photog yg dh smpai.. Ade photog yg g jln2 sekitar Taman Botani utk hilangkan rase amarah dan geram berserta kecewa.. 

Aku dh x tau nak ckp ape lg.. Nak cakap byk2 pon x gune, bende dh jadi kan.. So, tu je la utk entry kali nie.. Fikir-fikirkan la.. 


p/s: Asam garam dunia modelling..


FAKTA Nombor..

Assalamualaikum...

Untuk entry kali nie, aku nak share fakta nombor.. Nie semua nombor-nombor pejalanan hariku semalam...

2 : Destinasi yg aku tuju semalam..

4.45 am: Aku dah mandi...

5.15 am: Aku start gerak ke destinasi aku yg pertama_Putrajaya


Total perjalanan aku semalam...
RM 40: Duit Minyak...

RM 53.60: Duit TOL...

Tersangat la penat semlm.. Dh la drive sorang-sorang.. Alhamdulillah, perjalanan aku dipermudahkan. Masa on da way nak g batu pahat dari putrajaya, aku rase terlalu mengantok.. Bawa kete pon dh mcm laen mcm.. Asyik dok lempang diri sndr je.. So, aku decide aku kene stop somewhere utk take a nap kejab.. Dpt tido 45 minit, aku start blk perjalanan. Perjalanan dr Putrajaya ke Batu Pahat mengambil masa selama 3 jam setengah..

Utk elak mengantok, minum le Red Bull.. *ngantok jugak aku rase...
Apabila kaki kanan dh penat tekan minyak, aku tukar kaki kiri pulak.. So, kaki kanan bole la rilex sekejab... *perut aku x buncit ya!

Jangan tiru aksi seperti dlm pic di atas ya especially pic yg ke 2 tu.. Tangan kanan minum Red Bull, tangan kiri try snap picture.. So, tangan yg mane pulak yg pegang stereng kete??? Sangat BERBAHAYA!! Don't try that action while driving ya!! Bukan apa, TERLALU BOSAN drive jauh-jauh mcmnie sorang-sorang.. And of cos, PENAT!!

Pape pon, semalam perjalanan jauh tu rase berbaloi sebab aku berjaya menghadirkan diri ke majlis pertunangan Nadzrah.. Rase happy sgt...huhu


p/s: X suke drive jauh-jauh2 mcm nie sorang-sorang..

Saturday, May 21, 2011

Hantaran Nadzrah..

Assalamualaikum..

Hai2.. Simple je entry nie.. Just nak share hantaran bertunang kwn aku yg aku gubah... I'm glad aku sempat smpai.. Sbb dpt wat 2 major changes utk 2 hantaran... Fuh..lega sgt!

Pencahayaan yg TERUK! Nmpk gelap la aku..huhu


Kain Baju Melayu & Sampin

Set Penjagaan Diri

Songkok & Sejadah.

Chocolate Forrero Rocher.

Buah

Kek

Macaron

Cantik x? I'm gald she liked it.. Ye la..kadang-kadang citerasa berbeza.. Aku gubah hantaran ikut ape yg aku rase cantik..

Pape pon, TAHNIAH NADZRAH & SYAIFUDDIN.. 

X pyh la tgu lame2.. Hujung tahun nie KHAWIN je k! Yg ptg, utk khawin nnti, I gubah lg hantaran U kan cikgu Nadzrah?? 


p/s: Puas bile berjaya membuatkan orang happy..

Friday, May 20, 2011

ANDA BerMINAT...??

Assalamualaikum..

Hai readers?? Kalian sehat?? Haa...korang ade singgah x FB aku? Ade perasan ape2 yg baru x?? Xpe2..kalo x perasan, aku bole tunjuk kan.. 

 Bole Click utk Tumbesaran..


Haa...tghari td aku upload pictures kat FB aku.. I've decided utk buat khidmat menggubah hantaran secara sambilan.. Maklum la, aku nie cuti lame.. Almost 6 months b4 aku dpt tau aku  dpt posting kat mane.. At least, kalo ade yg berminat bole la aku dpt duit poket ckt kan.. Xde la nak hrpkn PAMA je..huhu..

So far, aku baru upload 4 album. Esok aku akan upload gubahan terbaru aku.. Hantaran kwn baek aku.. Majlis dia esok tghari.. X elok la kan aku upload ari nie.. Ye la, nnti bakal tunang dia tgk, x manis la kan..

So, kalo ade sape2 yg berminat utk dptkan khidmat gubahan hantaran dr aku, bole la PM aku kat FB ya.. Yg ptg, hanya kat area MELAKA sahaja.. tempat laen tu, aduh..x sanggup la nak travel.. Hope fhm ya.. Sebarang pertanyaan, bole PM aku ya..


p/s: Ukur Baju Di Badan Sendiri..

Thursday, May 19, 2011

Nak Jugak.......

Assalamualaikum..

Today was siblings day out.. It was FUN! Lame dh x kuar same2..


I was the driver.. Aku mmg suke drive2 nie..hehehe... N as usual, my big bro mmg akan dok belakang.. BIG BOSS katenye..huhuhu.. Byk destinasi g td.. Tp, yg penting aku nak cemburu ngan my lil sis.. Sebab ape tau x..

Cer teka Cer teka...
Dia BELI HP BARU...

Cemburu...... Nak jugak HP baru... Dpt mcmnie pon jadi la.. Almaklumla.., salah satu hp aku dh nazak..hampir meninggal.. So, skang hanye pakai 1 hp je.. Cian kan aku.. *Sila la kesian.. Kesian je? Tlg la hadiah kan aku.. HP Xperia nie xde la mahal sgt.. RM500 je tau.. So, ade sape2 yg berhati mulia nak hadiah kan aku x hp nie? Bole email aku ya... *wink-wink...

 
 Ari nie aku berjaya mengeksperimenkan adik aku nie skali lg.. Cantik x shawl yg aku lilitkan kat kepala adik aku nie? Nasib la adik aku nie redha je.. Tadah je kepala utk aku pakaikan shawl utk dia..huhu... Sayang lebih la mcmnie..

Oh ye, esok aku akan ke batu pahat ngan my lil sis n my BFF.. Utk ape? Tguuu...

p/s: Nak hp baru...........tp, x cukup budget la...


Wednesday, May 18, 2011

DUTA Kecil KFC.

Assalamualaikum..

Nak cube2 la wat iklan.. Bole x?? Product KFC.. Td baru mkn ngan my sweetheart_Iqbal.. Mcmnie jalan citenye.. 

Sedang asyik Putera Kecil Iqbal menikmati ayam goreng KFC, datang Puteri Kecil ingin turut sama menikmati ayam goreng KFC.. 

Tanpa disedari Putera Kecil Iqbal, Puteri Kecil merenung Putera Kecil Iqbal dari belakang..

Keenakan ayam goreng KFC membuatkan Putera Kecil Iqbal tidak sedar akan kehadiran Puteri Kecil..

Putera Kecil Iqbal terus menikmati ayam goreng KFC..

Putera Kecil Iqbal secara tidak sengaja tertoleh ke kanan.. Dia berkata dalam hatinya..,  
'OMG...., a beautiful sexy girl is staring at me.. Erm..not surprise.. I know I'm cute just like my Uncle Daniel Adie..'

Betapa kecewanya hati Puteri Kecil apabila Putera Kecil Iqbal memilih utk terus menikmati keenakan ayam goreng KFC tanpa menghiraukan Puteri Kecil...

'KFC....It's Finger Lickin' GOOD...'

p/s: Comel x story-line Iklan nie?? 

She is BACK!

Assalamualaikum..

hai2..its noon.. Have u guys taken ur lunch?? I haven't.. I just finished cooking meal for lunch.. Today is very special.. She is BACK! Who is back? My lil sis is back! Today is her last day of her exam.. And starting from next semester, she will stay at home.. Alhamdulillah.. My mom is overwhelm.. Finally, now she can have 'the-GIRL-talk'.. Ade gak la teman die kan nak berborak2.. Girl knows girl best.. 

Hari nie aku masak byk ckt.. Sumenye lauk kegemaran my lil sis.. My lil sis loves seafood..

Sambal Udang, Sotong masak Halia, Sayur Bendi masak ngan Bawang Putih.. 

Well-balanced..! *sesuke hati je ckp mcm tu.. Happy gile aku my lil sis nak blk dh.. Pasni ade teman utk dgr nyanyian aku n then komen.. selalu die akan komen mcmnie bile aku tanye dia sedap x aku nyanyi.. 'Sedap sgt suare ko ngah...kalo X nyanyi, laaaagi sedap..' BEST2! Yang penting, lame dh x 'dating' ngan dia..huhu..


p/s: Jom LUNCH!

Tuesday, May 17, 2011

My Addiction...

Assalamualaikum..

Hai readers... Lambat ckt aku update blog.. Bukan ape, ingat td nak update lepas maghrib tp, out of the blue hujan lebat pulak..siap pakej guruh n kilat lg.. So, kene tgu kilat n guruh reda ckt baru leh on9.. Entry hari nie simple je.. Just nak share ngan kalian ketagihan aku.. 

Ape ketagihan kalian?? Nie adalah ketagihan aku.. Kalo bole setiap hari mst kene mkn bende nie.. Kalo x mkn, siyes rase laen mcm.. Bende ni agak mahal la.. So, 1 hari at least 1 biji.. Kalo ketagihan tahap maximum bole mau 10 biji aku mkn...huhuhu.. 

Perasan x ade tahi lalat kat bwh bibir aku tu? Penyeri tu..huhuhu...
*perasan!!

I'm addicted eating chocolate... Tp, byk kan jenis chocolate kat dunia nie.. Hanye 1 je yg membuatkan aku ketagih..

This Box of Ferrero Rocher was given by my friend..


Chocolate tu la.. Sbb tu la aku ckp bende tu mahal.. Kalo time ade duit ckt, baru la aku beli.. Tp, kdg2 time g shopping ngan my mom, mmg aku akan sorok2 amek bende nie.. Then time byr nnti baru die akan perasan.. Xkn nak pulang blk kn? So, mau x mau dia akan byr jugak la..haha.. Best2!

So, sape2 yg luar sane yg pening kepala nak kasi Daniel Adie hadiah ape, x perlu begitu.. Bg je chocolate Ferrero Rocher nie. Serious, Daniel Adie akan sgt2 terharu.. Syg lebih la mcmnie..huhu.. 

p/s: Kenyang perut senang hati...

Monday, May 16, 2011

Peminat KECIL...

Assalamualaikum...

Hai2...mcmane keadaan kalian? Sume dh start cuti kn? Utk pelajar degree, cuti kalian sgt la panjang.. Almost 4 months!! Ape plan kalian? Keje r.. Dpt gak duit poket.. Xkn la nak menghabeskan beras kat rumh je.. Mst kalian akan bosan jugak nnti.. So, jgn buang mase..! Penuhi mase 4 bulan nie dgn activity yg berfaedah ya.. 

Haaa...salah satu activity yg anda bole lakukan adalah dgn memBACA.. Sesungguhnya, melentur buluh biarlah dari rebungnya.. Mmg tepat skali pepatah itu.. Dari kecil, kite kene pupuk minat membace dlm diri.. I believe my blog readers adalah dr golongan pelajar.. Kalo kalian ade adik kecil, ajak dan ajar la mereka membace.. x perlu bahan bacaan yg berat2.. Just make sure that the content for the reading materials is appropriate.. kene sesesuaikn dgn umo mereka.. N, kenela menarik.. kene ade byk pictures to attract them.. 

Haaa..my dear Iqbal pon bace blog aku tau... 

Means, blog aku menarik la kan..? *perasan! Khusyuk dia bace blog aku.. Smpai x sedar aku capture picture dia..huhuhu.. *Comelnye dia!! 

Ade 1 video yg sgt sesuai... Jom kite hayati lagu nie..

 
Comel kan Dato' CT mase mude2 dulu..geram aku tgk..haha.. 
 
JOM MEMBACA!!
 

p/s: Lamanya x membaca novel..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...